Italműhely Webshop

Rólunk

Az Italműhelyben különleges, jó minőségű, magyar üdítőitalok fejlesztésével foglalkozunk. Jelenleg két termékünk van, a Tikkadt Szöcske kóla és a Békanő limonádék.

2016-ban ugrott a Tikkadt Szöcske kóla a magyar piacra.  Saját, egyedi receptúránk szerint készül, természetes aromák és kivonatok felhasználásával. Ezek közül legfontosabb a kóladió gyógynövényből származó kivonat, amely az ital természetes koffeinforrásaként is szolgál. Édesítésére jó minőségű répacukrot, a cukormentes változatnál pedig sztíviát használunk. Minden felhasznált alapanyagunk vegán. A fiatalok körében kifejezetten népszerű, sok romkocsma, pub és vendéglátóhely kínálatában is szerepel. Büszkék vagyunk rá, hogy a Cannes-i filmfesztiválon a magyar pavilonban már évek óta Tikkadt Szöcskét ihatnak a filmvilág résztvevői.

Tikkadt Szöcske -  a kóla magyarul. Szeretnénk, hogy a két nagy, világszerte megszokott, nemzetközi márka mellett legyen egy harmadik, jó minőségű, magyar kóla is a polcokon, egy csepp a magyar kultúrából, ami kapcsán mesélhetünk külföldi barátainknak Arany Jánosról és a Toldiról, amikor Magyarországra jönnek látogatóba…

2018 óta gyártjuk a Békanő limonádékat, jelenleg három ízben. A receptúrák itt is saját fejlesztésűek, az italok természetes, vegán alapanyagokból, alacsony cukortartalommal, édesítőszer nélkül készülnek. Az első és legkedveltebb íz a levendulás, amely a levendula és citromfű kivonattal meglepően üde, könnyed kombinációt alkot. Igazi nyári sláger az uborka-menta, és a 2020-as év őszi újdonsága az almás-pite, 5% almalével, karamellel és természetes vanília aromával.

A termékek kereskedelemben jelenleg 0,5 literes PET palackban kaphatók, a HoReCa szegmens részére pedig az elegáns és környezetbarát 0,33 literes üveges változatot kínáljuk. Célunk, hogy a termékek csomagolása újrahasznosított alapanyagokból készüljön, a PET palackok esetében ez az arány már 30%. Nagyon fontos, hogy gyűjtsétek szelektíven, hogy vissza is forgathassuk őket! 2020-ban egy új beruházás eredményeként eleget téve a fogyasztói elvárásoknak a Tikkadt Szöcske szénsavtartalmát növelni tudtuk, ennek örömére a termékek még ebben az évben külsőre is új megjelenéssel rukkolnak elő. Reméljük tetszeni és ízleni fognak!

A saját termékeinken kívül a webshopban megtaláljátok még a berlini WOSTOK üdítőital családot, melynek kizárólagos forgalmazói vagyunk Magyarországon. Hét ízben kapható, melyből 4 BIO minősítésű. A márka prémium minőséget képvisel, kiváló hozzávalókkal, vegán és „mindenmentes”. Egyik íz finomabb mint a másik, érdemes mindet megkóstolni!

Üdvözlettel,

Neumann-Bódi Edit és Neumann Martin
tulajdonosok